0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
 
0
 Advanced issue found
1
0
 Advanced issue found
😐
 

ETT PLASTFRITT HEM

PRAKTISKA TIPS FÖR EN MER PLASTFRI, MILJÖVÄNLIG OCH ROLIG VARDAG! RECEPT, NYHETER, DIY, ERBJUDANDEN, EKO-HACKS OCH MYCKET ANNAT.


0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
😐
 
0
 Advanced issue found
 
0
 Advanced issue found
 
0
 Advanced issue found
 
0
 Advanced issue found
1
0
 Advanced issue found
1

Mina 10 bästa tips för en plastfri vardag

Är det möjligt att leva utan plast? Eller åtminstone leva med mindre av det? Detta är en fråga som jag ofta får och som jag också frågar mig själv. Det är ganska tufft i denna tid att undvika kontakt med plast helt. Många av oss behöver använda en telefon, köra bil eller arbeta vid en dator i vår vardag, och alla dessa föremål tenderar att ha massor av plast i sig.

Om du tittar dig omkring, kommer du att inse att vi lever i en värld fylld med plast. Det är bokstavligen överallt och även om du har gjort några medvetna val i ditt liv för att bidra till en bättre miljö och minska ditt avtryck med det du gör i det dagliga livet, spelar plast oftast fortfarande en stor roll i det. Plast är så vanligt i vår värld idag att det nästan är omöjligt att föreställa sig ett liv utan det. Allt som krävs är lite medvetenhet och initiativ. Att sträva efter ett plastfritt liv är emellertid ett ädelt och värdefullt mål - och det blir lättare med varje år som går, eftersom fler människor kräver plastalternativ och vägrar att delta i det gigantiska plastavfallet som fyller vår planets deponier.

Att byta till ett helt plastfritt liv är lång övergång men det är möjligt. Det finns det några enkla steg du kan ta i dag som inte tar någon tid eller energi, men som tar dig närmare ett plastfritt liv samt hjälper till att hindra plast från att kväva vår planet och oss själva. Ingen kan göra allt på en gång. Men vi kan alla komma igång tillsammans!

1. Ha alltid med dig en återanvändningsbar shoppingpåse 


Sluta köpa en plastpåse varje gång du handlar. Ta med din egen väska och var mer modern på samma gång. En återanvändbar shoppingväska kostar inte mycket och minskar plastavfallet. Ta alltid med dina egna väskor när du handlar, eftersom du ensam kan spara mellan 400 och 600 plastpåsar per år. Plastpåsar tar mellan 15-1000 år att brytas ner, 100 000 havsdjur dör årligen från att ha fått i sig plast. Det är dags att slopa plastpåsen nu. 

2. Sluta använda plast-matlådor/förvaring


Oavsett om du förbereder matlådor, beställer takeout eller gå ut för att äta, ta med dig dina egna återanvändbara behållare för smörgåsar, snacks och rester. Detta hjälper dig att uppnå ditt plastfria mål. Plastbehållare/lådor släpper ut kemikalier i maten och vätskorna vi lagrar i dem. Med det sagt så undvik att värma din mat i plastlådor i micron eller ha plastprodukter, inklusive vattenflaskor, ute i solen. Investera i en matlåda i metall/rostfritt stål då kan du vara vara helt säker på att det inte kommer in några plastkemikalier eller gifter i maten. Fördelarna med en matlåda i metall/rostfritt stål är: Miljövänlig, giftfri och 100% återvinningsbar, interiör som varken ger ifrån sig eller kvarhåller smaker samt fri från plast, BPA, ftalater och bly.

3. Sluta köpa vatten på flaska


Jag kan inte upplysa denna punkten tillräckligt, det är den absolut viktigaste att tänka på. Oavsätt om du har som mål att leva ett helt plastfritt liv eller om du bara vill dra ner på din plastanvändning så sluta köpa vatten i plastflaska. Det är så enkelt att ha med dig en egen vattenflaska i väskan. Tänk på att använda en i metall eller rostfritt stål för dom i plast kan släppa ut kemikaler i vattnet. Enligt CRI så slängs runt 60 miljoner plastflaskor VARJE DAG bara i USA. Tänk då hur många det är i hela världen... 

4. Använd naturliga diskborstar och svampar